donderdag 22 april 2010

Dubbel voor Oosten-Toren



Dubbel voor Oosten-Toren



(hank)

Afgelopen woensdag 21 april 2010 won Oosten-Toren de SGA-cup.



Oosten -Toren     


 Tal/DCG


3-1
Willem Moene Wim Hensbergen 
0-1

Redmar Damsma       Joaran Donkers1-0

Theo Gosman 

Jos Kooiker 

1-0

Wim Leene 

Jeroen v. Kuijk

1-0

Een kort verslag:
De finale vindt plaats bij schaakclub de Raadsheer. Oosten Toren heeft "thuis" geloot en heeft dus op bord 1 en 3 zwart. 21.00 De openingen zijn gespeeld en de strijd kan losbarsten. Ook de supporters komen binnen Iwan, Gerard, Reynold en Ton.
21.15 Willem offert kleine kwaliteit, maar compensatie blijft uit. Zijn tegenstander speelt heel secuur. Redmar staat prima. Zijn tegenstander is voortvarend ten aanval gegaan met h6 en g5, waardoor nu zijn koningsstelling op de tocht staat. Theo en Wim staan nog gelijk.
22.00 Willem speelt echt met de rug tegen de muur. In het eindspel heeft ie naast een pion minder een Toren tegen  Loper+Paard. Het wordt heel lastig. Inmiddels zijn er nog meer supporters binnengekomen Fred, Govert en Richard.
22.30 Redmar weet inderdaad te profiteren van de zwakte in de stelling van de tegenstander. 
22.50 Redmar wint materiaal en zijn tegenstander geeft op. 1-0. Ook Hans van Doggenaar is binnengekomen.  De aanhang  is super.
23.10 Wim Leene staat iets beter en daarbij is zijn tegenstander in hevige tijdnood met minder dan 5min.
23.20 Wim wint materiaal en zijn tegenstander geeft op. 2-0. Willem moet helaas capituleren 2-1.
Met een remise van Theo hebben we genoeg. Maar nu begint het een tactische strijd te worden ieder met minder dan 5 min op de klok. Zijn tegenstander lijkt tactisch de strijd te winnen met een pion op promoveren. Hij promoveert dan ook en pakt een omgekeerde toren als Dame. Dit mag niet, hij moet het "echte stuk" pakken. Dit had zijn teamcaptain hem al toegeschoven. Enfin enige verwarring. Overigens dame-halen bleek niet het beste te zijn en Theo profiteert direct en zet zijn tegenstander mat.  De cup is van ons.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten