vrijdag 30 oktober 2009

OT 1 - Zuckertort 4-4

(hank)

Op do 29 okt de 2de wedstrijd van het 1ste. Na een mooie overwinning op Caissa, een gewonnen SGA-cup wedstrijd en een voorsprong was ik vol goede moed.

Redmar had de vooruitgespeelde wedstrijd gewonnen dus we stonden 1-0 voor. Maar er bleven nog 7 borden te gaan en hun kanonnen zaten hier ook bij. En gaande weg de wedstrijd bleven we wel voor, maar in zekere partijen stonden we niet goed. En de verwachte einduitslag zou er om hangen. En pas in de laatste minuut of liever gezegd in de laatste paar secondes van de wedstrijd is de beslissing gevallen.


BordThuisUitUitslag
1 Redmar DamsmaOlav Lucas1 - 0
2 Theo GosmanMarcel Laarhoven0 - 1
3 Wim LeeneMichiel Harmsen½ - ½
4 Wilem MoeneNico Louter1 - 0
5 Hans v DoggenaarDirk Goes0 - 1
6 Reynold KlookerJohn Spinhoven½ - ½
7 Hans RijninksRoger Mehra½ - ½
8 Huub vd BerghThijs de Boer½ - ½



4 - 4



8.30 Huub offert een kleine kwaliteit voor een mooie aanval en verkrijgt inderdaad initiatief maar het blijft uitkijken
8.45 Bij Reynold staan na 10 zetten geen dames meer op het bord, wel een (dubbel) pion achter. HansvD krijgt een stevige aanval op zijn koningsstelling te verduren.
9.25 De koningsstelling van HansvD wordt door een handige tactische manoeuvre opgeblazen. Ik voorzag dat HansvD al snel moet opgeven, maar dat gaat zo maar niet bij hem.
10.10 Wim krijgt een remise aanbod. Dat lijkt me gezien de reputatie van zijn tegenstander een goed resultaat. Wim accepteert rem, 1.5-0.5
10.35 Willem staat prima. Willem is geen onbekende voor zijn tegenstander. Die steekt er dan ook veel tijd in. Hij heeft nu nog maar 8 min en Willem nog ruim een uur. Ik zie nog net dat Willem een stuk wint. Zijn tegenstander geeft dan ook meteen op 1-0, 2-1.
Inmiddels doggert HansvD met 2T tegen D+P lekker door. HansR ziet zijn koningsstelling onder vuur liggen. Reynold Klooker staat nu met een gewone pion minder toch ook niet florisant. Theo heeft zijn kwaliteit tegen een pion geofferd. Hij verkrijgt initiatief, maar hij krijgt het zeker niet cadeau.
10.55 HansR weet de aanval van zijn tegenstander te smoren. Zijn tegenstander biedt remise aan. HansR neemt dit aan. rem, 3-1
11.10 Theo wint nog een pion, maar zijn tegenstander heeft zijn koning wel middels een rochade veilig weten te positioneren.
En de spanning wordt om te snijden: we staan nu 3-1 voor en mijn inschatting is HansvD 0, Reynold 0 dus 3-3. Dan worden de partijen van Theo en Huub bepalend.
Huub ziet de weg naar de winst niet en blijft dus zoeken en zijn tegenstander krijgt ook tegenkansen Theo heeft initiatief, maar dat kan zo kantelen en dan heeft ie kwaliteit minder.
11.20 HansvD verliest nog meer materiaal en moet opgeven 0-1, 3-2
11.30 Reynold blijft overeind in een toreneindspel en net voor de in de tijdnoodfinale van de partij wordt het remise - een meevaller. rem, 3.5-2.5

11.40 Huub kan de winst maar net niet vinden. En verspeelt zijn enorme tijdvoordeel. Met ieder nog zo'n minuutje te gaan forceert zijn tegenstander eeuwig schaak. rem, 4-3

11.45
Een remise voor Theo is voldoende, maar zijn tegenstander accepteert dit natuurlijk niet. In de enorme tijdnood weet Theo zijn tegenstander bijna op te rollen, maar ziet net op tijd dat zijn dame verloren zal gaan. Dit kost hem letterlijk essentiele secondes om te bezinnen. Hierdoor gaat hij dan ook door zijn vlag. Zijn tegenstander had nog maar acht seconden meer over. 0-1, 4-4

Geen opmerkingen:

Een reactie posten