vrijdag 15 januari 2010

OT3 weer op het juiste spoor

 (Hank)

Oosten-Toren 3 - Almere 6     6 - 2

Bord
Thuis
Uit
Uitslag
1
Jaques Meulmeester
J. Duijn
0 - 1
2
Govert de With
A. Sypkes
1 - 0
3
Ton Reijntjes
A. vd Bosch
1 - 0
4
Frank vd Fluit
J. Huisman
1 - 0
5
Jonas Kallgren
S. Vreeburg
½ - ½
6
Bram Franken
S. Dorval
1 - 0
7
Laura Kraaij
R. Admiraal
½ - ½
8
Ruben Eusman
P. Schrage
1 - 0



6 - 2


Donderdag 14 jan mocht ons derde weer aantreden. Vorige wedstrijd tegen MSK werd ongelukkig verloren. En we wilden dit graag rechten zetten. Hier volgt het verslag:


21.00 Laura weer van de partij begon sterk, maar in plaats simpel een pion te winnen verspeelt ze een loper.
Ze speelt toch gewoon door, omdat de stelling toch nog niet helemaal hopeloos is.
21.25 Ton staat heel goed en zal spoedig materiaal winnen. Bram biedt remise aan, maar zijn tegenstander wil doorspelen. Laura heeft het stuk achterstand goedgemaakt en staat nu kwaliteit achter.

21.45 Bram staat nu echt beter en wint een aantal pionnen. Ton staat inmiddels een loper voor.
22.00 Bram wint een toren en de partij 1-0. Frank stond in het begin niet echt goed en moest zelfs een pion prijsgeven, maar staat nu veel beter en heeft het loperpaar.

22.15 Govert staat ook goed en heeft een heel sterk paard, dat zijn tegenstander heel vervelend vindt. In een poging dit paard te verdrijven, verliest hij echter een stuk en Govert wint 2-0.
22.25 Ook al met de komende winst van Ton  rekening houdend, biedt Jonas remise aan, hetgeen zijn tegenstander accepteert 2.5-0.5
22.45 Laura heeft zich geweldig verweert en heeft een vesting opgebouwd. De partij wordt remise 3-1.

22.50 Uiteindelijk deelt Ton de genadeklap uit 4-1.
De buit is bijna binnen met nog 3 partijen te gaan.
Maar dan om 23.00 moet Jaques de partij opgeven 4-2.
Frank gaat goed en geeft zijn d-pion richting promotie gestuurd en die pion is niet meer te stoppen. Dat ziet ook zijn tegenstander en geeft om 23.15 op 5-2.

En dan Ruben nog. Materieel staat ie gelijk, alleen zijn paard staat een beetje afzijdig. Zijn tegenstander neemt de koningstelling van Ruben dan ook enorm onder vuur. En die lijkt dan ook te bezwijken. Echter het kost de tegenstander van Ruben enorm veel tijd. Ruben verdedigt dapper, maar kan het vijandelijk overwicht niet keren, maar .... wel vertragen. Als uiteindelijk de tegenstander van Ruben een dame haalt, heeft ie nog maar enkele seconden om mat te zetten. En door koelbloedig de koning naar het midden van het bord te brengen weet Ruben tijd te winnen. Zijn tegenstander niet en gaat door de vlag 6-2


partij van Ton Reijntjes:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten