vrijdag 11 december 2009

OT bekert door na winst op de Raadsheer

(Hank)
Deze donderdag (10 dec) de SGA-cup wedstrijd tegen de Raadsheer. Vooraf hadden we bedacht wie er zouden komen: Ramon Beemdelust, Frans Smit en Olav Cliteur. Alle bespiegelingen over deze wedstrijd konden de prullemand in. Want deze heren van de Raadsheer konden niet.
Maar desondanks bleek het geen gemakkelijke overwinning. Het begin ging snel want Theo speelde tegen invaller Peter Voets. En dat was vooraf toch een beetje ongelijke strijd. Theo moet toch maar winnen. En dat deed ie ook. Om 22uur kon het 1ste punt worden genoteerd 1-0.
Onze Hans had het niet gemakkelijk en moest een pion inleveren. Op het bord bleef een eindspel met ongelijke lopers over dus remise kansen. Echter Hans moest nog een pion inleveren. Hij deed dat erg gewiekst en met een onnauwkeurigheid van zijn tegenstander bleef de stelling net in evenwicht en om 22.30 werd remise besloten 1.5-0.5.

En dan denk je geen vuiltje meer aan de lucht. Willem had een toreneindspel met daarbij een goede loper. Redmar stond gelijk en met ook een toreneindspel plus ieder nog 2 paarden . Maar dan komt een paard van Redmar aan de rand van het bord buitenspel te staan. Zijn tegenstander weet dit te benutten en wint al snel een pion. Een poging van Redmar om op de andere vleugel de stelling open te breken mislukt - ja hij komt dat paard tekort. En ook op deze vleugel verliest Redmar materieel.

Inmiddels heeft Willem een eindspel bereikt dat ie prachtig uitspeelt. Resoluut en met gevoel voor detail drijft hij de vijandelijke koning naar achterste rij en stopt ie een uitbraakpoging van de vijandelijke pionnen. Zijn tegenstander rest niets anders dan overgave. 2.5-0.5.(23.20)

Redmar speelt nog wel, maar zijn stelling is hopeloos. De wedstrijd is beslist en om 23.25 geeft Redmar op 2.5-1.5


Bord
Speler Oosten-Toren  
Speler De Raadsheer  
Uitslag
1        
Redmar Damsma
Henk bij de Vaate
0-1
2
Willem Moene
Mustapha Yahia
1-0
3
Hans Rijninks
Hans Radder
rem
4
Theo Gosman
Peter Voets
1-0

2.5 - 1.5

Geen opmerkingen:

Een reactie posten